Behoud gezond tandvlees

Het behouden van gezond tandvlees begint met een goede mondhygiëne. Tandvleesontsteking wordt vaak veroorzaakt door tandplak die door slechte mondhygiëne de kans krijgt om zich te nestelen op de tand en het tandvlees. Je mondhygiëne op orde hebben is daarom van belang voor gezond tandvlees. Toch komt het vaak voor dat er toch sprake is van tandvleesontsteking. Lees hier verder hoe je tandvleesontsteking kan aanpakken en in de toekomst kan voorkomen.

Tandplak

Tandplak is de hoofdveroorzaker van tandvleesontsteking. Dit bestaat uit een kleurloze laag bacteriën die moeilijk te herkennen is. Deze bacteriën bevatten een bepaald zuur die de glazuurlaag van je tand aantast en het tandvlees kan beschadigen. Hierdoor kan het gezonde tandvlees veranderen in ontstoken tandvlees.

Om tandplak te verwijderen of te voorkomen wordt tandenpoetsen vaak als belangrijk gezien. Tandpasta bestaat uit kristallen die de tandplak op de tand wegschuren. Het grootste deel van de tanden wordt gepoetst, maar de kleine ruimtes tussen de tanden en kiezen worden vaak overgeslagen. Hier vestigen zich veel bacteriën waardoor er alsnog tandplak ontstaat. Door een tandenstoker, rager of flosdraad te gebruiken kan de tandplak in deze kleine ruimtes worden verwijderd.

Het flossen, stoken en ragen houdt op verschillende manieren je gebit schoon. De ruimtes tussen tanden en kiezen zijn vaak erg verschillend. Daarom is het van belang om het juiste hulpmiddel te gebruiken om de kleine ruimtes te poetsen en de bacteriën te verwijderen. Wanneer er weinig ruimte is tussen je tanden kan je het beste een flosdraad gebruikt. Mocht er meer ruimte tussen de tanden zijn, dan is het verstandig om met een driehoekige houten tandenstoker de bacteriën tussen de tandhalzen en het tandvlees weg te poetsen. Wanneer de ruimte hiervoor te groot is, dan kan een rager goed zijn om mee te poetsen. Hierdoor wordt de vorming van tandplak voorkomen en houd je het tandvlees gezond.

Andere oorzaken

Wanneer je mondhygiëne op orde is, ben je er helaas nog niet. Er bestaan nog andere oorzaken van tandvleesontsteking zoals roken, diabetes of het gebruik van medicatie. Met roken of diabetes is er sprake van verslechterde doorbloeding van het tandvlees waardoor er sneller tandvleesontsteking ontstaat. Bij het gebruik van sommige medicatie is een droge mond een van de bijwerkingen. Een gevolg hiervan is de aanwezigheid van minder speeksel waardoor bacteriën vrij spel krijgen om tandvleesontsteking te veroorzaken.

Gingivitis

Ontstoken tandvlees wordt gingivitis genoemd. Hierbij is het weefsel rondom de tanden ontstoken. Gingivitis is meestal tijdens het tandenpoetsen te herkennen door gezwollen, slap, bloedend, en pijnlijk tandvlees. Het is van belang dat je snel start je gingivitis te behandelen, want de ontsteking kan naast je tandvlees ook het kaakbot aantasten.

Gingivitis is snel te verhelpen door de combinatie van een goede mondhygiëne en het gebruik van een tandvleesgel. NBF Gingival Gel is een tandvleesgel die door de vitamines C & E en propolis-extract het herstel van het tandvlees ondersteund. De vitamines C& E zijn antioxidanten die schadelijke stoffen uitschakelen en ondersteuning bieden tijdens het herstel. Door de combinatie met propolis-extract worden bacteriën aangepakt en wordt het afweersysteem ondersteund.

Een veelvoorkomend probleem bij tandvleesgels ontstaat door speeksel, want gel wordt vaak al weggespoeld door speeksel zonder goede hechting aan het tandvlees. NBF Gingival Gel heeft hier een oplossing voor, want met behulp van nanotechnologie zijn de ingrediënten van een ultra fijne structuur die zich makkelijk hechten aan het tandvlees. Daardoor kan de gel makkelijk en snel worden opgenomen door het tandvlees. Hierdoor is het mogelijk om snel ontstoken tandvlees te behandelen en gezond tandvlees te krijgen.

Kortom, zorg goed voor je tandvlees door naast een tandenborstel ook flosdraad, tandenstokers of ragers te gebruiken en voorkom hiermee tandvleesontsteking. Is er toch sprake van tandvleesontsteking, dan kan dit verschillende oorzaken hebben. De kans is groot dat je last hebt van gingivitis wat het best behandeld kan worden door goed te blijven poetsen en hiernaast NBF Gingival Gel te gebruiken.