Voorkom bloedend tandvlees

Het volgende zal je waarschijnlijk bekend voorkomen. Je poetst je tanden aan het einde van de dag en je tandvlees begint tijdens het poetsen te bloeden. Meestal gaat dit vanzelf over zonder je verder zorgen te moeten maken. Toch is dit een gevolg van tandvleesontsteking wat schadelijk kan zijn voor je gezondheid. Daarom is het van belang om hier stil bij te staan en te kijken hoe je dit kan verhelpen.

Tip 1: Goede mondhygiëne

Het goed poetsen van het gebit is belangrijk, want op het moment dat de tanden niet goed worden gepoetst, ontstaat er tandplak. Dit is een laag bacteriën die op je tanden en kiezen achterblijft. Dit verandert in de loop van tijd tot tandsteen wat moeilijk te verwijderen is. Uiteindelijk veroorzaken de aanwezige bacteriën bloedend tandvlees.

Bovendien kan op een verkeerde manier je tandenpoetsen bloedend tandvlees veroorzaken. Wanneer er te hard gepoetst wordt is het mogelijk dat je tandvlees zich terugtrekt. Hierdoor verzwakt het tandvlees en raakt dit makkelijk ontstoken. Daarom is het goed om op te letten hoeveel kracht je gebruikt bij het tandenpoetsen.

Vaak ligt het probleem hier ook aan een tandenborstel met harde haren. Wanneer de haren van de tandenborstel te hard zijn, breng je al gauw schade toe aan het tandvlees. Door een tandenborstel met zachte haren te gebruiken is het risico om je tandvlees te beschadigen een stuk kleiner.

Tip 2: Gezonde leefstijl

Door gezond en gevarieerd te eten en genoeg te rusten, is het mogelijk om bloedend tandvlees te voorkomen.

Een gezond en gevarieerd voedingspatroon zorgt ervoor dat je genoeg voedingstoffen binnenkrijgt. Wanneer er een tekort is aan bijvoorbeeld vitamines zal het tandvlees kwetsbaar worden voor bacteriën en zal er sneller sprake zijn van bloedend tandvlees.

Stress kan ook een oorzaak zijn voor bloedend tandvlees, want stress zorgt voor een verminderde weerstand waardoor bacteriën vrij spel krijgen om tandvleesontsteking te veroorzaken. Door genoeg te rusten is het risico op stress kleiner en zal je weerstand minder snel afnemen.

Tip 3: Gebruik van tandvleesgel

De derde tip gaat over het gebruik van een tandvleesgel. Door een tandvleesgel te gebruiken is het mogelijk om beschadigd tandvlees te herstellen en daarmee van je bloedend tandvlees af te komen.

Het voordeel van het gebruik van een tandvleesgel is dat de werkzame stoffen direct op het tandvlees worden aangebracht. Hierdoor wordt de weerstand van het tandvlees versterkt en wordt de ontsteking aangepakt.

NBF Gingival Gel is een tandvleesgel die ontstoken tandvlees direct aanpakt en binnen 3 dagen al resultaat laat zien. De gel hecht zich goed aan het tandvlees waardoor de werkzame stoffen goed bij het ontstoken tandvlees kan komen.

Kortom, om bloedend tandvlees tegen te gaan is het belangrijk om drie dingen te doen. Ten eerste is het goed op je mondhygiëne te letten door goed te poetsen. Ook is het aanhouden van een gezonde leefstijl door gevarieerd te eten en genoeg te rusten belangrijk. Tenslotte kan je snel van bloedend tandvlees afkomen door een tandvleesgel te gebruiken.