Ook al kost tanden poetsen maar weinig tijd, het zijn altijd nét die kostbare minuten die maken dat je je trein haalt of mist. Of dat je je bed wel of niet opmaakt. Soms heb je gewoon even geen tijd voor je mond – dat snappen we. Met deze 4 tips doe jij je gebitsverzorging in recordtempo! En gewoon goed, wel zo slim.

Maar eerst even dit: wist je dat er ontelbaar veel manieren van gebitsverzorging zijn? Niet ieder gebit moet hetzelfde behandeld worden. Hier lees je meer over het advies voor de beste gebitsverzorging voor jou. Geen tijd te verliezen, lees verder voor tips om tijd te besparen op je poetsroutine!

Tip 1: Poets je tanden onder de douche

Word je ‘s ochtends graag wakker met een warme douche? Combineer het nuttige met het aangename en neem je tandenborstel mee onder de douche. Poets terwijl je crèmespoeling intrekt voor nog meer tijdswinst. Uitspugen in het putje, lekker efficiënt. Tegenwoordig kunnen ook elektrische tandenborstels een douchebeurt goed doorstaan.

Tip 2: Flos je tanden voor de tv

Wist je dat het advies voor mondverzorging is om iedere dag te flossen? Ja, echt waar, iedere dag. Zo haal je zoveel mogelijk tandplak weg. Dat kan best wat tijd kosten, zeker als je er nog niet zo ervaren in bent. Maak het jezelf makkelijk en flos terwijl je nog net die ene aflevering afkijkt. Je kunt hier trouwens ook een stoker of rager voor gebruiken.

Tip 3: Leg je tandvleesgel naast je bed

Want nadat je tandvleesgel hebt gebruikt, hoef je je mond niet meer te spoelen. Sterker nog: dat is juist geen goed plan, want dan spoel je alle stoffen die je tandvlees moeten beschermen tegen bacteriën meteen weer weg. Tandvleesgel kun je met een zachte tandenborstel in je tandvlees masseren, maar je kunt ‘t ook gewoon met je vinger doen. Leg de tube naast je wekker, dan kun je het bijna niet meer vergeten!

Tip 4: Spoel je mond na het eten

Dat is niet per se direct een onderdeel van de verzorging van je gebit, maar het kan je routine wél korter maken. Door na het eten en drinken je mond te spoelen met water (niet met mondspoeling!), spoel je ook meteen een heleboel viezigheid weg. Viezigheid die anders als tandplak op je tanden blijft kleven en tussen de tanden en kiezen blijft hangen. Dat scheelt bij het flossen! Nog een voordeel: genoeg water drinken houdt je tandvlees gezond en gehydrateerd. Op deze manier is gebitsverzorging zo gepiept. 

 

Extra tip! Zet je wekker twee minuten eerder. Want zonder dollen: goede gebitsverzorging is een investering. Nu kost het je wat meer tijd, later pluk je daar de vruchten van.