FAQ

Tandvleesontsteking (gingivitis) en NBF Gingival Gel

Ik heb last van gingivitis tussen tanden en kiezen. Hoe moet ik NBF Gingival Gel gebruiken?

NBF Gingival Gel dien je op de juiste manier gebruiken om zo snel mogelijk resultaat te ervaren bij gingivitis.

Klik hier voor de gebruiksaanwijzing.

Tandvleesontsteking (gingivitis) en NBF Gingival Gel

Ik heb last van parodontitis tussen tanden en kiezen. Hoe moet ik NBF Gingival Gel gebruiken?

NBF Gingival Gel dien je op de juiste manier gebruiken om zo snel mogelijk kalmering te ervaren bij parodontitis.

Klik hier voor de gebruiksaanwijzing.

Ik heb last van parodontitis. Hoe effectief is NBF Gingival Gel?

Parodontitis is een vergevorderde tandvleesontsteking. Dit betekent dat het tandvlees en het kaakbot is ontstoken. NBF Gingival Gel ondersteunt het lichaam om het tandvlees te kalmeren en te herstellen. Op dit moment is niet bekend of NBF Gingival Gel een positief effect heeft op het herstellend vermogen van het kaakbot. Het is wel bekend dat wanneer de oorzaken (ontstekingen, tandsteen, tandplak) van parodontitis worden weggenomen het kaakbot zich tot op een bepaalde hoogte zou kunnen herstellen.

Herstelt NBF Gingival Gel parodontitis (ernstige tandvleesontsteking)?

NBF Gingival Gel geneest parodontitis niet. NBF Gingival Gel ondersteunt het lichaam om het tandvlees te kalmeren en te herstellen. Bij parodontitis is niet alleen het tandvlees, maar ook het kaakbot ontstoken. Daarom zal tandsteen moeten worden verwijderd. Wij raden je aan om contact op te nemen met een mondhygiënist of een tandarts-parodontoloog om een behandelplan op te stellen.

Ik ga NBF Gingival Gel gebruiken bij parodontitis (ernstige tandvleesontsteking). Wat is het effect?

NBF Gingival Gel kan het tandvlees kalmeren en daarmee kunnen de klachten verminderen. De ontsteking zit echter onder het tandvlees in het kaakbot. Voor de behandeling van parodontitis zal je professionele hulp moeten inschakelen.

Waarom beveelt de mondhygiënist of een tandarts-parodontoloog mij aan om na een tandsteenbehandeling of chirurgie NBF Gingival Gel te gebruiken?

Het is mogelijk dat je mondhygiënist of een tandarts-parodontoloog je na een behandeling aanbeveelt NBF Gingival Gel te bestellen en te gebruiken. Middels een professionele behandeling zijn de tanden en wortels weer schoongemaakt en begint het herstel. NBF Gingival Gel ondersteunt dit herstel.

Allergieën

Ik ben allergisch voor bijensteken of honing. Mag ik NBF Gingival Gel gebruiken?

Als je allergisch bent voor bijensteken dan is het aan te raden overleg te plegen met uw huisarts/ allergoloog. NBF Gingival Gel bevat propolis-extract wat wordt gemaakt door honingbijen.

Ik ben allergisch voor honing. Mag ik NBF Gingival Gel gebruiken?

Als u allergisch bent voor honing dan is het aan te raden overleg te plegen met uw huisarts/ allergoloog. NBF Gingival Gel bevat propolis-extract wat wordt gemaakt door honingbijen.

Gebruik

Mag ik naast het gebruik van NBF Gingival Gel ook nog mijn eigen tandpasta gebruiken?

Een goede mondhygiëne is belangrijk voor een goede werking van NBF Gingival Gel. Poets daarom altijd eerst je tanden met tandpasta. Hierbij maakt het niet uit welke tandpasta je gebruikt.

Waarom mag ik mijn mond niet spoelen na gebruik van NBF Gingival Gel?

NBF Gingival Gel vormt een laagje over de zweer of de wond van het tandvlees. Het is van belang dat dit laagje zo lang mogelijk blijft zitten zodat de vitamine C & E en propolis-extract voldoende tijd krijgen om te helpen bij herstel van het weefsel.

Waarom moet ik 10 minuten wachten met drinken en eten na gebruik van NBF Gingival Gel?

NBF Gingival Gel vormt een laagje over de zweer of de wond van het tandvlees. Het is van belang dat dit laagje zo lang mogelijk blijft zitten zodat de vitamine C & E en propolis-extract voldoende tijd krijgen om te helpen bij herstel van het weefsel.

Product gerelateerd

Wat is de functie van vitamine C en E in NBF Gingival Gel?

Vitamine C is een antioxidant en elimineert vrije radicalen (schadelijke stoffen) die vrijkomen bij beschadigd weefsel. Het is belangrijk om de vorming van vrije radicalen tegen te gaan omdat zij vervolgens weer meer schade toe brengen aan het weefsel. Vervolgens ondersteunt Vitamine E het herstel van de ontsteking.

Wat is de functie van propolis-extract in NBF Gingival Gel?

Propolis-extract stimuleert het afweersysteem en is ontstekingsremmend. Het extract heeft tevens antibacteriële eigenschappen.

Ingrediënten

Wat zijn de ingrediënten van NBF Gingival Gel?

Ingredients – Aqua, Sorbitol, Hydrated Silica, Glycerin, Propolis Extract, PEG-32, Calendula Officinalis Flower Extract, Xylitol, Aloe Vera, Grapefruit Extract, Cellulose Gum, Green Tea Extract, Menthol, Ascorbic Acid, Tocopheryl Acetate, Mentha Piperita Oil, Eucalyptus Oil, Steviol Glycoside, Maltodextrin, Sodium-Monofiuorophosphate, Calcium Glycerophosphate

Sodium-Monofiuorophosphate: 60ppm